Sint-Rijkersstraat 20, 8690 Alveringem 0475/228176 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaalcomité De Kwelle beschikt over een percolator voor ongeveer 100 tassen.

Gebruik van de percolator

  1. Vul de percolator met KOUD water gelijk aan de hoeveelheid die er moet gezet worden. Gebruik nooit warm water!  De percolator dient minstens voor de helft gevuld te worden. (percolator nog niet aanzetten)
  2. Schuif het percolatorbuisje door het midden van de filter/rooster en plaats dit geheel rechtop in de voorziene ronding onderaan binnenin de percolator.  De filterbak dient bovenaan de percolatorbuis te zitten.
    Controleer of het voetje van de percolatorbuis goed in de holte van de bodem geplaatst is.
  3. Vul de filterbak bovenaan met grof gemalen koffie (reken op 48gram koffie/ liter water of 500gr op een volle percolator).
  4. Schakel het apparaat in. Wanneer het controlelampje gaat branden is het koffieproces klaar en wordt de koffie automatisch warm gehouden zolang de percolator ingeschakeld blijft.
  5. Laat eerst een volledige tas uitlopen zodat eventuele koffierestanten zich verwijderen
  6. Wanneer er geen koffie meer te zien is in het peilglas dient U de percolator af te zetten. Alvorens te reinigen eerst de percolator wat laten afkoelen alsvorens naar stap 7 te gaan.
  7. Verwijder de koffiefilter en de percolatorbuis en spoel deze af onder de kraan. Spoel de percolator binnenin goed met warm water. Zorg dat de stekker hiervoor is uitgetrokken.  Nooit de percolator onderdompelen in water !
  8. Machine is klaar voor volgend gebruik...

Wenst u gebruik te maken van dit toestel dan dient u dit aan te duiden op de activiteitenfiche.

Secretariaat

OC De Kwelle

Kurt De Ruyter
Putlein 25
8690 ALVERINGEM

Bel het zaalcomité

0475 / 228 176

Stuur ons een bericht

secretariaat@dekwelle.be

We proberen binnen de 24u te antwoorden.